Termeni si conditii

1. Dispoziții generale

Bine ați venit pe site-ul www.apexmotors.ro! Prin conectarea la site, recunoașteți că ați citit, ați înțeles și ați acceptat, fără limitări sau rezerve, Termenii și condițiile de utilizare și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal. Recomandam citirea cu atenție a acestora, SC ApexMotors SRL își asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Aceste reguli statuează modul de folosire de către utilizatori a site-ului, iar relațiile sau eventualele probleme ce pot apărea sunt guvernate de legislația în vigoare în România.
Site-ul www.apexmotors.ro este proprietatea SC ApexMotors SRL, denumită în continuare ApexMotors, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J26/115/20014, cod unic de înregistrare fiscală RO32749235.

Client înseamnă orice persoană fizică / juridică înregistrată pe site, care, efectuează/transmite Vânzătorului (ApexMotors) o comandă conform acestor Termeni și Condiții și primește confirmarea din partea Vânzătorului cu privire la acceptarea Comenzii sale.

2. Dreptul de proprietate

ApexMotors este marcă înregistrată la OSIM, cu numărul 145265 din data 29.02.2016.
Toate informațiile sau documentele (imagini text, animate sau statice, baze de date, sunete, fotografii, know-how sau produse citate) stocate pe site, precum și toate elementele create pentru site și structura sa generală sunt proprietatea ApexMotors și sunt protejate de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Copierea documentelor de pe site este autorizată doar ca o informare pentru uz personal și privat.

Reproducerea și folosirea oricăror din elementele enumerate mai sus este categoric interzisă în lipsa consimțământului prealabil, scris, al autorului. Vizitatorii site-ului nu au dreptul să preia, vândă, reproducă sau să distribuie materiale provenind din site.

Cu obținerea acordului scris a ApexMotors, este permis a crea un link către oricare din paginile site-ului www.apexmotors.ro, atât timp cât nu aduce atingere intereselor ApexMotors sau a oricăruia din colaboratorii noștri.

Baza de date disponibilă pe site este proprietatea ApexMotors, iar extragerea substanțială, calitativă sau cantitativă a acesteia nu este permisă, nici pentru scopuri personale.

3. Procesarea comenzilor

Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Client.

Prin înregistrarea unei comenzi pe site, clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vânzătorul își derulează operațiunile comerciale. Notificarea primita de către client, după efectuarea comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic. În acest fel, clientul va fi informat cu privire la disponibilitatea produselor, iar acesta va confirma comanda.

Pentru motive justificate, vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor și/sau Serviciilor din comandă. Dacă modifică cantitatea de Bunuri și/sau Servicii din comandă va anunța clientul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția vânzătorului la efectuarea comenzii și va returna suma achitată atunci când este cazul. Contractul se consideră încheiat între vânzător și client în momentul primirii de către client de la vânzător, prin intermediul email și/sau SMS a notificării de expediere a comenzii.
Comunicarea cu vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

4. Prețurile și informații despre produse

Fiecare comandă confirmată specifică produsele, prețurile, modalitatea și termenul de plată. Vânzătorul va emite clientului o factura fiscală corespunzătoare pentru bunurile și serviciile livrate. Clientul are obligația de a furniza toate informațiile corecte necesare emiterii facturii fiscale în acord cu legislația în vigoare.

Prețurile unitare ale produselor afișate pe site sunt exprimate în LEI și includ valoarea T.V.A. conform legislației în vigoare. Taxele, costurile și alte taxe/tarife în privința produselor (ex. taxe de transport, taxe poștale, etc.) afișate pe site sunt exprimate în LEI și includ TVA, dacă este cazul conform legislației în vigoare. Vânzătorul își rezervă, în temeiul acestor Termeni și Condiții de Vânzare, dreptul de a modifica/amenda periodic prețurile prezentate pe site.

Pentru evitarea oricărui dubiu, toate prezentările grafice/pozele/imaginile statice sau dinamice, multimedia, aferente produselor, prezentate în cadrul site-ului, nu reprezintă o garanție pentru calități din partea vânzătorului și sunt utilizate/expuse strict cu titlu de prezentare a produselor, dat fiind mediul de comunicare și produsele în cauză, și nu angajează în niciun fel vânzătorul.

5. Modalități de efectuare a plății

Produsele comandate din magazinul online apexmotors.ro pot fi achitate în avans sau la livrarea acestora, prin intermediul uneia dintre următoarele modalități:
• Plata prin virament bancar, clientul având obligația de a achita integral contravaloarea Comenzii- în termen de cel mult 7 zile lucrătoare de la data facturii proforma.
• Plata către curier (în sistem ramburs)
• Plata online cu cardul prin euPlatesc. Cardurile acceptate sunt cele emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro).

6. Livrare produse

Livrarea produselor se efectuează prin serviciul de curierat rapid. Costul transportului se calculează automat și este afișat înainte să finalizați comanda. Costurile de livrare prin curier a produselor comenzii sunt suportate de către client. Menționăm că pot apărea costuri suplimentare de transport pentru localitățile care nu se află în aria de acoperire a curierului.
Ne rezervăm dreptul de a livra produse doar pe teritoriul Uniunii Europene. Livrarea produselor în exteriorul țării presupune costuri suplimentare, care vor fi aduse la cunoștința clientului după primirea comenzi, iar expedierea produselor se va realiza doar cu confirmarea expresă prin email a clientului.

Excepții la aceasta condiție sunt produsele cu costuri de livrare speciale, precum promoții. Livrarea este gratuită dacă valoarea Comenzii depășește suma de 400 LEI și doar pe teritoriul României.
În cazul în care optați pentru ore sau zile preferențiale, vă rugăm să le menționați la rubrica observații înaintea finalizării comenzii. Respectarea cerințelor suplimentare se va face în funcție de disponibilitatea și programul serviciilor de curierat. Livrarea produselor se face în limita stocului disponibil. În cazul în care nu deținem produsul dorit pe stoc, ne rezervăm dreptul de a nu onora comanda în cauză / de a întârzia comanda.

În cazul în care există suspiciuni cu privire la ridicarea coletelor, din diverse motive, ne rezervăm dreptul de a expedia comanda, doar cu plata în avans. În cazul în care coletul livrat nu este ridicat, ne rezervăm dreptul de a expedia un alt colet, doar cu plata în avans.

7. Garanție și retur produse

Reclamațiile privind vânzarea produselor trebuie semnalate în scris de către client, la adresa apex.motors@yahoo.com sau prin poștă pe adresa sediului societății în maxim 15 zile de la apariția motivului, iar vânzătorul va răspunde la o reclamație în maxim 30 de zile de la primirea acesteia.

Toate produsele comercializate de către vânzător beneficiază de garanția legală conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor/distribuitorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător/distribuitor în parte.

Garanția pe produsele utilizate este valabilă atât timp cât acestea au fost utilizate conform instrucțiunilor de pe ambalaje și pentru utilizările recomandate. Prin „utilizare recomandată” se înțelege că produsul este folosit numai pentru aplicațiile pentru care a fost fabricat, pentru specificațiile cu care este compatibil și a fost instalat de un service autorizat RAR. De asemenea, produsele își mențin garanția cât timp acestea nu au fost amestecate cu alte fluide care nu au fost achiziționate de la ApexMotors, sau chiar dacă au fost achiziționate de la ApexMotors, au fost amestecate fără a întreba un reprezentant tehnic de la ApexMotors și a primi acordul acestuia în scris pe e-mail. În cazul în care doriți să amestecați un produs achiziționat de la ApexMotors cu orice alt produs, de la noi sau alt furnizor vă rugăm să ne trimiteți o adresă în care specificați clar ce produse doriți să amestecați (exact brandul și produsul) precum și în ce echipament / mașina.
Toate produsele de la ApexMotors sunt garantate de producători, a fi compatibile 100% cu specificațiile listate pe site și în fișa tehnică a produselor.
Potrivit legislației în vigoare, clientul are dreptul să notifice în scris vânzătorului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului. Menționam că, în conformitate cu Ordonanța urgență nr. 34/2014, consumatorul va suporta costurile aferente returnării. Plata transportului este suportată de către consumator și poate fi efectuată direct la curier sau se va scădea din valoarea sumei ce trebuie returnată către acesta (consumator).

La returnare, nu sunt acceptate colete cu plata ramburs. Contravaloarea comenzii se va achita în termen de maxim 14 zile, doar după ce este verificată starea în care produsele au fost returnate.
Clientul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor. Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca nou, ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului ca second-hand sau, la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Cheltuielile de transport sunt suportate de către firma noastră doar în cazul produselor defecte din fabricație sau deteriorate la transport.

Produse exceptate de la returnare : Lubrifianti, produse de intretinere si produsele ambalate in container tip aerosol (spray) valabil  doar la persoane fizice, la firme nu se aplica.

Pentru a se accepta returul, produsele trebuie sa fie returnate în ambalaje corespunzătoare pentru a preveni deteriorarea acestora către sediul ApexMotors. De asemenea, vă rugăm să păstrați factura pentru a putea dovedi achiziționarea articolului în cauză de pe www.apexmotors.ro.

8. Ordinul ANPC nr. 433/2009 privind unele măsuri de informare a consumatorilor:

Pentru că este dreptul dumneavoastră să vă exprimați cu privire la bunurile și serviciile pe care le comercializăm, aveți posibilitatea de a suna la Protecția consumatorului, telefon TEL INFO – CONSUMATOR: 0800 080 999, linie telefonică cu apelare gratuită. De asemenea, puteți face sesizări cu privire la serviciile și produsele pe care le oferim, online pe www.anpc.gov.ro, prin scrisoare la adresa: București, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, telefonic: 0759045333/0219551, prin e-mail: office@anpc.ro. Program de funcționare al instituției: luni – joi: 08:00 – 16:30 / vineri: 08:00 – 14:00.

9. Date cu caracter personal

La data de 28 decembrie 2015 a intrat în vigoare Decizia nr. 200/2015 privind stabilirea cazurilor de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru care nu este necesară notificarea, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor decizii, emisă de preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal şi publicată în Monitorul Oficial nr. 969 din 28 decembrie 2015.

Această decizie a fost emisă în temeiul prevederilor art. 22 alin. (9) din Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora autoritatea de supraveghere poate stabili şi cazuri în care notificarea nu este necesară.
Având în vedere necesitatea asigurării unei protecţii eficiente a drepturilor persoanelor ale căror date cu caracter personal sunt supuse prelucrării, în special în cazul anumitor operaţiuni de prelucrare care prezintă riscuri pentru drepturile şi libertăţile persoanelor fizice, prin această reglementare Autoritatea de supraveghere a stabilit situaţiile în care se menţine în sarcina operatorilor obligaţia de notificare raportat la natura datelor prelucrate, scopul prelucrării, la categoriile de persoane vizate sau la mecanismele utilizate pentru prelucrarea datelor.

10. Dispoziții finale

ApexMotors nu garantează că site-ul va funcționa neîntrerupt sau fără erori sau că defectele din pagină vor fi corectate. Nici una din informațiile ori datele prezentate nu creează obligații în sarcina ApexMotors.

Clientul și vânzătorul vor încerca să soluționeze pe cale amiabilă orice dispută ivită în temeiul acestor Termeni și Condiții Generale. Orice astfel de dispută care nu poate fi soluționată pe cale amiabilă de către client și vânzător va fi înaintată spre soluționare instanțelor judecătorești competente de la sediul vânzătorului.
În momentul efectuării unei comenzi on line, clientul declară că a luat cunoștință și este întru totul de acord cu cele menționate mai sus.
Pentru orice alte nelămuriri, vă rugăm contactați-ne!